Сміттєпровід / мусоропровод
Модератор: umka
- SoulUser
- Интересующийся
- Тип дома: Тип: А
- Этаж: 6
- Тип квартиры: 3К2
Сміттєпровід / мусоропровод
Вітаю інвесторів та всіх інших.
У різних темах цього форуму бачу позицію активних форумчан щодо заварювання сміттєпроводу.
Відклавши у бік норми та правила, я би хотів зосередити увагу на причинах такої позиції: сморід та антисанітарія. І це при тому, що суть сміттєпроводу саме в усуненні такого явища.
Давайте подивимось в суть проблеми, а саме на необхідність та часто недостатнє обслуговування сміттєпроводу. Експлуатаційна компанія закладає витрати на чистку та санітарну обробку у тарифи для мешканців. Принаймі вона має це робити. І якщо вчасно проводити вказані дії, то сміттєпровід стає корисним винаходом, як ліфт що теж потребує регулярного прибирання, а шахта - чистки.
Тож коли ми свідомо йдемо на заварення сміттєпроводу ми:
1. полегшуємо життя експлуатаційній компанії, яка не факт що прибере пов'язану калькуляцію з тарифів
2. створюємо конфлікт інтересу навколо приміщень сміттєпроводу
3. ускладюємо собі життя, провокуючи антисанітарію у себе вдома через переповнені смітники, що чекають найменш лінивого "паломника" до смітника.
Дякую за увагу, та сподіваюсь на конструкивне обговорення.
У різних темах цього форуму бачу позицію активних форумчан щодо заварювання сміттєпроводу.
Відклавши у бік норми та правила, я би хотів зосередити увагу на причинах такої позиції: сморід та антисанітарія. І це при тому, що суть сміттєпроводу саме в усуненні такого явища.
Давайте подивимось в суть проблеми, а саме на необхідність та часто недостатнє обслуговування сміттєпроводу. Експлуатаційна компанія закладає витрати на чистку та санітарну обробку у тарифи для мешканців. Принаймі вона має це робити. І якщо вчасно проводити вказані дії, то сміттєпровід стає корисним винаходом, як ліфт що теж потребує регулярного прибирання, а шахта - чистки.
Тож коли ми свідомо йдемо на заварення сміттєпроводу ми:
1. полегшуємо життя експлуатаційній компанії, яка не факт що прибере пов'язану калькуляцію з тарифів
2. створюємо конфлікт інтересу навколо приміщень сміттєпроводу
3. ускладюємо собі життя, провокуючи антисанітарію у себе вдома через переповнені смітники, що чекають найменш лінивого "паломника" до смітника.
Дякую за увагу, та сподіваюсь на конструкивне обговорення.
-
- Пользователь
- Тип дома: Тип: В
- Этаж: 13
- Тип квартиры: 2С1
Re: Сміттєпровід / мусоропровод
Летом мусор заванивается за считанные часы, никакой санобработки имхо не хватит. А за тарифами управляющей компании можно проследить, если (когда:)) заварят.
Я всіми своїми руками і руками своєї сім'ї за заварювання сміттєпроводу.
І на першому місці стоїть навіть не грошова економія, а сморід і таргани.
Ми живемо зараз в старому домі і у нас на нашому поверсі з 4 квартир 3 (крім нашої) викидає сміття в сміттєпровід.
Дихати немає чим.
Якщо хтось проти заварювання сміттєпроводу запрошую в наш під'їзд понюхати, і побачити в що перетвориться гарний новий під'їзд.
Ми живемо зараз в старому домі і у нас на нашому поверсі з 4 квартир 3 (крім нашої) викидає сміття в сміттєпровід.
Дихати немає чим.
Якщо хтось проти заварювання сміттєпроводу запрошую в наш під'їзд понюхати, і побачити в що перетвориться гарний новий під'їзд.
- SoulUser
- Интересующийся
Це ж стосується і квартирumka писал(а):Летом мусор заванивается за считанные часы, никакой санобработки имхо не хватит. А за тарифами управляющей компании можно проследить, если (когда:)) заварят.

-
- Пользователь
- Тип квартиры: 2С1
Квартира выгодно отличается тем, что в ней мосор воняет эксклюзивно для вас, и из нее вы можете оперативно вынести мусор самостоятельно:)SoulUser писал(а):Це ж стосується і квартир![]()
Мусоропровод предусмотрен, но вполне возможно, что не оснащен, т.к. его закрывают первым делом по всех новостоях. Особенно на время ремонтов это актуально, кстати. Хорошо еще, если у нас цемента не будет в канализации.
- SoulUser
- Интересующийся
Так у нас у ліфті брудно та смердить у старому будинку - хіба це причина його заварити та ходити пішки ?Alena писал(а):Я всіми своїми руками і руками своєї сім'ї за заварювання сміттєпроводу.
Суть якраз у тому, що у вашому будинку варто поскаржитись у ЖЕК/1551/Каратель на несвоєчасне прибирання, чистку та санітарну обробку сміттєпроводу. Так саме як з заміною лампочок та відсутністю опалення - це все досить технологічні речі які потребують обслуговування для справного фунціонування.
Я свого часу займався орендою квартир та мав справу зі смердючими сміттєпроводами. Після того як сам відмив на поверсі, ЖЕК почистив та пробив весь провід.
Как это не будет? Обязательно будет!umka писал(а):Квартира выгодно отличается тем, что в ней мосор воняет эксклюзивно для вас, и из нее вы можете оперативно вынести мусор самостоятельно:)SoulUser писал(а):Це ж стосується і квартир![]()
Мусоропровод предусмотрен, но вполне возможно, что не оснащен, т.к. его закрывают первым делом по всех новостоях. Особенно на время ремонтов это актуально, кстати. Хорошо еще, если у нас цемента не будет в канализации.
-
- Пользователь
- Этаж: 4
- Тип квартиры: 1К3
если делать сан. оброботку то все будет пуком. Во многих ЖК премиум класса все работает и не воняет. Я жил в доме 2002 года, где мусоропровод рабочий, и ничего не воняло. НО! Я все равно выношу мусор контейнер
Короче, я за то чтоб их заварили. Про те проблемы которые Вы описали:
1. Компенсации за обслуживание не будет, ибо изначально не предусмотренно работы мусоропровода.
2. Конфликтов будет и так достаточно)) Еще один не помешает))
3. Относительно количества контейнеров - их надо размножать

1. Компенсации за обслуживание не будет, ибо изначально не предусмотренно работы мусоропровода.

И сортировку мусора надо!CoLt писал(а):если делать сан. оброботку то все будет пуком. Во многих ЖК премиум класса все работает и не воняет. Я жил в доме 2002 года, где мусоропровод рабочий, и ничего не воняло. НО! Я все равно выношу мусор контейнер![]()
![]()
![]()
-
- Тип квартиры: 2С4
в связи с рапродажей помещений под мусоропроводы - тему можно закрывать)))